Historiaa

Lauluyhtye HaTs perustettiin v. 2006. Yhtyeen kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut, nykyisin yhtyeessä laulaa kymmenen aktiivista laulunharrastajaa.

Lauluyhtyeen ensimmäinen oma konsertti pidettiin Hyvinkään vanhassa kirkossa 10.5.2007.

Ensimmäinen kevyen musiikin konsertti 20.9.2008 Ravintola Harlekiinissa Hyvinkäällä saavutti hyvän suosion. Olemme myös tehneet tilauskeikkoja syntymäpäiväjuhlilla sekä muissa tilaisuuksissa ja tehneet yhteistyötä niin hyvinkääläisten kuin muidenkin kuorojen ja yhtyeitten kanssa. Olemme myös olleet mukana avustamassa Hyvinkään seurakunnan messuissa ym. tilaisuuksissa ja osallistuneet joka vuosi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

Vuonna 2009 tapahtui paljon: Yhteinen äitienpäiväkonsertti Vehkojan kuoron kanssa Vehkojan seurakuntakeskuksessa. Osallistuimme myös Ruskan Sävel -kuorofestarin tapahtumiin Lauluyhtye Canticulumin "lämppärinä" Hyvinkään taidemuseolla sekä Ruskan Sävel -messuun muiden kuorojen ja yhteiden kanssa. Toiminnallisen vuoden päätti yhtyeen oma joulukonsertti Paavolan seurakuntakodissa.

Keväällä 2010 saimme tehtäväksemme järjestää yhtyelaulukilpailun "kuorosota"-tyyliin Oluthuone Joutsenen 1-vuotisjuhlille. Mukaan saimme kaksi järvenpääläistä ja yhden hyvinkääläisen yhtyeen. Tilaisuus onnistui hyvin ja vaikka emme ihan palkinnoille päässeetkään, oli kaikilla hauskaa.

Vuonna 2011 yhtyeen kokoonpano uudistui melko radikaalisti ja vuosi menikin lähinnä harjoitteluun, ehdimme silti keikkailla muutamissa juhlatilaisuuksissa.

2013 pidimme hengellistä ja klassista musiikkia sisältäneen konsertin Paavolan seurankuntakodissa ja v. 2015 konsertoimme Hämeenkosken kirkossa ja samalla ohjelmistolla Hyvinkään vanhassa kirkossa. Samana vuonna pidimme vielä viihdekonsertin Ravintola Harlekiinissa.

Säännöllisten harjoitustemme lisäksi olemme kutsuneet harjoitteluleireillemme ulkopuolisia kouluttajia ja osallistuneet muiden järjestämiin koulutustilaisuuksiin.