Jukka, basso

Taipaleeni musiikin parissa alkoi noin 8-vuotiaana, kun kummitätini tarjosi mahdollisuutta harjoitella heidän pianollaan, mikäli haluaisin aloittaa pianonsoittoharrastuksen.

Muutaman vuoden yksityisopetuksen jälkeen siirryin Hyvinkään musiikkiopistoon opintojani jatkamaan. Opiskelu musiikkiopistossa sujui vankasti harrastuspohjalta ammattiin tähtäämättä. Opiston päästötodistuksen tulin suorittaneeksi ylioppilaskeväänäni asiaa sen kummemmin suunnittelematta. Opiston jälkeen olen soitellut pianoa omaksi ilokseni milloin enemmän milloin vähemmän.

Ensimmäinen kunnon kosketukseni laulamiseen oli musiikkiopiston kuorossa vietetyt pari vuotta ennen äänenmurrosta. Laulu ei tuolloin ollut mitenkään erityinen intohimoni,vaan olin mukana kuorossa, koska se kuului opintoihin.

Musiikkiopiston jälkeen lauleskelin puolisen vuotta varusmiestoimikunnan kuorossa Haminassa asepalvelusta suorittaessani. Sen jälkeen on laulamisen saralla ollut hiljaisempaa. Mitä varttuneemmaksi olen käynyt, sitä mukavammalta on kuitenkin tuntunut osallistua kaikenlaisiin yhteislauluhin aina tilaisuuden tullen.

Kesällä 2011 ystäväni houkutteli minua mukaan HaTsiin. Hetken emmittyäni päätin kokeilla, enkä ole päätöstäni katunut. Laulaminen maittaa ja on mukavaa vastapainoa reilusti keski-ikäisen valtion virkamiehen päivärutiineihin.